Key lime pay
En väldigt enkel men god paj! Passar bra efter maten då den är lite syrlig och inte så mäktig.






300 g digestivekex
100 g margarin
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 bruk kondenserad mjölk (397g)
4 st äggulor
1 dl färskpressad limejuice
1. Ha i kex, margarin, vaniljsocker och kanel i en matberedare och kör tills det bara blir små smulor och allt har blandats. Smörj en avtagbar form och tryck sedan ut degen i den.
2. Grädde formen i mitten av ungen i 5 minuter på 200 grader. Låt sedan svalna helt.
3. Rör ihop (vispa inte) den kondenserade mjölken, äggulorna och limejuicen. Slå sedan smeten över det avsvalnade pajskalet.
4. Ställ in den i kylen och låt den stå där minst 4 timmar. Dekorera med tex limeskivor.
100 g margarin
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 bruk kondenserad mjölk (397g)
4 st äggulor
1 dl färskpressad limejuice
1. Ha i kex, margarin, vaniljsocker och kanel i en matberedare och kör tills det bara blir små smulor och allt har blandats. Smörj en avtagbar form och tryck sedan ut degen i den.
2. Grädde formen i mitten av ungen i 5 minuter på 200 grader. Låt sedan svalna helt.
3. Rör ihop (vispa inte) den kondenserade mjölken, äggulorna och limejuicen. Slå sedan smeten över det avsvalnade pajskalet.
4. Ställ in den i kylen och låt den stå där minst 4 timmar. Dekorera med tex limeskivor.