Lax med citruskrydda
Verkligen ett recept vi kan rekommendera! Även de personer som inte tycker om lax i vanliga fall tycker att det här är riktigt gott. Servera med pressad potatis, grönsallad och succén är given.








4 laxfiléer
2,5 dl creme fraiche
10 cm purjolök
3 msk majonnäs
3 msk riven parmesanost
2-3 tsk citruskrydda
1 dl färsk dill (mycket mindre om du använder dillkrydda)
Vitpeppar
Salt
1-2 dl räkor
Gör så här:
1. Smörj en ungsäker form och förgrädda laxen i 10 minuter på 225 grader. Rör ihop allt förutom räkorna och häll sedan röran över laxfiléerna.
2. Stoppa in i ugnen igen i cirka 10 minuter (eller tills creme fraichen börjar bli varm, bubbla.)
3. Häll över räkorna som garnering. Stoppa in formen några minuter i ugnen igen om du vill att räkorna ska bli varm.
4. Servera gärna med pressad potatis och en grönsallad.