Kanelbullar
Det finns nog ingenting som slår mammas recept på kanelbullar, så här kommer ett otroligt uppskattat recept sedan barnsben.



skriv ut! (tryck)
Ca 48 bullar
Ingredienser:
Jäst 50 g
Smör 150 g
Mjölk 5 dl
Salt ½ tsk
Socker 1 dl
(stött)Kardemumma 2 tsk
Mjöl 1,3-1,5 liter
Fyllning: (Går att göra efter smak)
Smör
Socker
Kanel
Vaniljsocker
Pensling och garnering:
Ägg 1 st
Pärlsocker
Gör såhär:
1. Smält smöret och tillsätt sedan mjölken. (Värm tills det är fingervarmt, 37 grader.)
2. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite utav degspadet, så jästen smälter. Tillsätt resten utav degspadet, ha i saltet, socker, kardemumman och nästan allt mjöl. (Spar till utbakningen och tänk på att inte använda mer mjöl än nödvändigt. Bara så degen låssnar från kanterna) Arbeta degen smidig och låt den jäsa i bunken i 30-40 minuter.
3. Ta ut degen på ett mjölat bakbord och dela degen på fyra, kavla ut degen. Bre på rumstemurerat smör, ha på kanel, socker och vaniljsocker. Rulla ihop och skär varje rulle i tolv bitar. Lägg bullarna i pappersformar på en ungsplåt, låt sedan bullarna jäsa i 30 minuter. (till dubbelstorlek)
4. Sätt på ugnen på 225-250 grader.
5. När bullarna har jäst klart, pensla på dom med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten utav ugnen i 5-10 minuter. (Tills bullarna fått färg.)
Postat av: Sara
Nu ska det hem och bakas bullar! Bra jobbat tjejer