Klassiska lussebullar

Här kommer ett recept som vi har använt oss utav sedan barndomen, klassiska lussebullar som passar perfekt att bjuda luciatåget på. (och att äta själv såklart!)
Vi har varierat med russin och pärlsocker för att alla ska bli nöjda och glada.







Ca 30-40 st

Ingredienser:
Jäst
50 g
Smör 150 g
Mjölk 5 dl
Salt ½ tsk
Saffran 1 g (två paket= 1 g)
Socker 1 ½ dl
Mjöl 1,3-1,5 liter
Pärlsocker
Russin

Gör såhär:
1.
Smula sönder jästen i en bunke. Smält fettet i en kastrull tillsätt mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Blanda ut jästen med degspadet.
2. Stöt en hel saffran i en mortel tillsammans med en sockerbit, pulveriserad saffran blandas direkt ner i degspadet. Ha i saffran, socker, saltet och nästan allt mjöl i degspadet. (spar lite till utbakningen) Arbeta ihop till en smidig deg och jäs degen övertäckt i bunken i 30-40 minuter.
3. Knåda den jästa degen på ett mjölat bakbord tills den blir blank och smidig. Baka ut den som kusar eller önskad form. Jäs brödet på en plåt med bakplåtspapper i ca 30 minuter.
Sätt ungen på 225-250 grader. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg, ha på pärlsocker eller tryck i russina. Grädda i 5-10 minuter.
5. Klara för att ätas!

   



Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!