Fisk i ugn
Fisk är både nyttigt och gott! Det går att variera hur mycket som helst och endast du sätter gränserna. Här har vi valt att göra ett recept med bland annat, rödlök, fetaost och tomat.
Tillbehör:
Klyftpotatis med basilika
Champinjoner
Bladspenat
Gör så här:
1. Smörj en ugnsäkerform och lägg i fisken.
2. Hacka rödlöken, tomaten och fetaosten. Lägg sedan på dessa ingredienser över fisken.
3. Häll i grädden i en skål, pressa i en vitlöksklyfta. Blanda sedan i tacosåsen, salt, pappar, basilika och peston med soltorkade tomater. Rör om och häll sedan över fisken i ugnsformen.
4. Stoppa in i mitten av ugnen på 200 grader och låt stå i cirka 15-20 minuter.
5. Lägg upp bladspenat som du sedan lägger fisken över för att få det att se festligare ut. Servera med klyftpotatis och champinjoner eller annat som dy tycker passar till.
4 filéer torsk
½ rödlök
1 tomat
½ paket fetaost (75 g)
2,5 dl grädde
2 msk tacosås
1 vitlöksklyfta
1 msk basilika
Soltorkad tomater (2 msk pesto med soltorkad tomat)
Salt
Peppar
Tillbehör:
Klyftpotatis med basilika
Champinjoner
Bladspenat
Gör så här:
1. Smörj en ugnsäkerform och lägg i fisken.
2. Hacka rödlöken, tomaten och fetaosten. Lägg sedan på dessa ingredienser över fisken.
3. Häll i grädden i en skål, pressa i en vitlöksklyfta. Blanda sedan i tacosåsen, salt, pappar, basilika och peston med soltorkade tomater. Rör om och häll sedan över fisken i ugnsformen.
4. Stoppa in i mitten av ugnen på 200 grader och låt stå i cirka 15-20 minuter.
5. Lägg upp bladspenat som du sedan lägger fisken över för att få det att se festligare ut. Servera med klyftpotatis och champinjoner eller annat som dy tycker passar till.