Lussebullar med mandelmassa

Vi tycker ofta att vanliga lussebullar kan bli torra och tråkiga, så vi valde att göra lussebullar med mandelmassa och smör som fyllning. På så sätt så behåller vi dem riktigt saftiga! Vi vet även att det kan vara stressigt innan jul och då är Dr. Oetkers Jäsblandning något vi rekommenderar, bullarna behöver bara jäsa 15 minuter på plåten innan de ska in i ugnen.





Ca 30-34 stycken

Ingredienser:
1 påse Dr. Oetker Jäsblandning
15 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 påsar saffran
1 msk nystött kardemumma
1 tsk salt
100 g mjukt smör
250 g Kesella
5 dl mjölk

Pensling:
Uppvispat ägg, pärlsocker

Fyllning:
400 g mandelmassa
150 g smör


Gör så här:
1. Smält smöret på spisen eller i micron och låt det svalna.
2. Blanda jäsblandningen med mjöl (spar lite till utbakningen, ca 2 dl), socker, saffran, kardemumma och salt i en stor bunkel.
3. Tillsätt sedan mjölk, smör och kesella. Arbeta degen väl, tillsätt mer mjöl om det behövs. Men var försiktig så du inte har i för mycket då saffransdeg ofta blir torr.
4. Dela degen i två delar och kavla ut till två rektanglar. Bred på smör och riv över mandelmassa. Rullar sedan ihop degen och skär till bullar.
5. Lägg dem i formar och ställ på en plåt (använd en muffinsplåt för att få höga och fina bullar).
6. Lägg över en handduk och låt jäsa i 15 minuter.
7. Pensla med uppvispat ägg och ha över pärlsocker eller flagad mandel.
8. Grädda bullarna mitt i ugnen 225 grader i ca 8 minuter. Ta ut bullarna när de har fått lite färg och är gyllenbruna.



Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!