Friterad banan

Orkar du inte smita iväg till en kinaresturang varje gång du vill ha friterad banan så är det här ett bra tips. Det går fort och smidigt att göra och smakar riktigt gott! Kan vara lite lurigt med den varma oljan, men är man försiktigt så det inga problem.


























































































Bananer

2 dl vetemjöl
1 dl kallt vatten
2 tsk bakpulver
Salt

Gör så här:
1. Bland ihop alla ingredienser och rör till en slät och klumpfri smet.
2. Skär bananerna i så stora delar som du vill ha (jag brukar skära en banan till 3-4 bitar.) Doppa sedan bananerna i lite mjöl och sedan i smeten och se till att hela bananerna täcks med frityrsmeten.
3. Stoppa sedan ner bananerna i den heta oljan (ca 170-180 grader) och fritera i cirka 10 minuter tills de får en gyllenbrun färg. Använd en gaffel eller något annat för att röra runt bananerna i oljan.
4. Ta upp bananerna när de ser klara ut och låt rinna av på hushållspapper. Servera sedan med vaniljglass och kolasås/sirap.


Postat av: Betty

De såg riktigt gott ut, kanske man skulle testa. Lite tips på julgott hade varit roligt.

2011-12-01 @ 15:34:29

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!