Kycklingwok

Kycklingwok går fort att göra och blir riktigt gott! Det ser ut att vara många ingredienser, men det är inte alls avancerat. Passar även bra till bjudmat då man lätt kan göra större mängder utan att maten blir tråkig.








4-5 portioner

600 g kyckling

1 msk smör

1 msk olja

3 nudelpaket (70 g)

2-3 vitlöksklyftor

1 röd chili

1 tsk ingefära

150 g böngroddar

150 g skivade bambuskott

200 g wok grönsaker (classic)

4 msk soja

3 msk thai sweet chili

400 ml kokosmjölk

 

Gör så här:
Tina kycklingen om den är frusen och skär den i små bitar. Sätt på vatten till nudlarna.
Hacka eller pressa vitlöken och hacka chilin i små bitar. Hetta upp stekpannan och ha i smöret och oljan.
Häll sedan i vitlöken och chilin och fräs på den ett tag, ha sedan i kycklingen.
Stek kycklingen och se till att den inte är rå.
Ha sedan i nudlarna i det kokande vattnet och låt de koka i tre minuter.
Ha sedan i alla grönsaker med kycklingen och krydda.
Häll även över nudlarna till wokpannan (stekpannan) och blanda om.
Ha i soja, sweetchili och kokosmjölken. Stek upp allt tillsammans och låt stå ett tag så alla smaker blandas.




Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!