Ananaspaj

Pajen blir ganska söt men riktigt god! En dag var vi väldigt sugen på att göra paj men vi hade varken bär eller frukt tillgängligt. Vi hittade då en burk med ananas i skafferiet. vilket är ett jätte bra tips, eftersom konserverade burkar kan man alltid ha hemma.






Ingredienser
:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 burk krossad ananas, en stor burk
0,75- 1 dl socker
2 dl crème fraiche
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Smält smöret och låt det svalna en stund. Blanda ihop torrvarorna i en bunke eller i en matberedare. Häll i det ljumna smöret. Arbeta in smöret i mjölblandningen för hand eller en liten stund i maskinen.
2. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel. Ställ in pajformen i frysen ca en ½ timme före gräddning. Vänta en stund, kanske diska upp eller bara ta det lugnt.
3. När det har gått 20-25 minuter kan du börja banda ihop fyllningen, den går väldigt fort att göra.
4. Sätt på ugnen på 175 grader. Häll ananas-krosset i en sil, för att få bort vätskan. Blanda creme fraiche, socker, vaniljsocker och till sist ananasen.
5. Ta fram formen från frysen. Slå över den i pajskalet. Grädda pajen i 30 min.





Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!