Choklad cupcakes
Otroligt goda och väldigt saftiga!
Ca 12 cupcakes
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 st nypa salt
100 g mörk choklad
Frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao
100 g phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel, hackad choklad eller blommor till garnering
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en skål brevid och vänd sedan försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad, i en skål över kokande vatten. (Det funkar även i micron, men var då försiktig så du inte bränner den. Ha inte på högsta effekten och rör om ofta.)
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna innan du brer på frostingen.
Frosting:
8. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
9. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel, hackad choklad eller blommor.
Hej!
Ta gärna en titt på nätbutiken missalicia.se, där det finns smycken för dig och accessoarer för ditt hem.
Bland annat har vi lägst webbpris i Sverige på Kew Royal Botanic Garden's populära doftljus!
Skäm bort dig själv i höstmörkret, eller varför inte vara ute i god tid med julklapparna?
Välkommen!
Vänliga hälsningar,
www.missalicia.se
PS. Gilla vår Facebooksida för att hålla koll på nyheter och tävlingar: http://www.facebook.com/pages/Miss-Alicia/118723208236702