Kyckling- och bacongratäng

Här kommer ett supergott recept på en smarrig gratäng, för att få en liten brytning så kan man skiva över 1-2 bananer över gratängen. (Det ska vi göra nästa gång) Det går superfort att göra och är en perfekt bjudrätt!







6 portioner

Ingredienser:
Kycklingfiléer
6 st
Bacon 4 pkt (560 g)
Salt ½ -1 tsk
Svartpeppar 1 ½ tsk
Creme fraiche 5 dl
Grädde 1 dl
Parmesanost (riven) 2 dl
Thai Sweet Chili sås 3 msk
Vitlöksklyftor 2-4 klyftor
Kycklingfond 4 msk

Gör såhär:
1. Skär kycklingfiléerna och baconen i bitar. (Man kan även ta en sax och klippa baconen i bitar, smidigt och enkelt.)

2. Stek upp kycklingen i svartpeppar och salt, när den är ytterst lite rosa inuti så kan du dra den av plattan.
Stek baconen knaprigt och dra av från plattan, häll sedan i kycklingen och rör om för att smakerna ska blandas. (Går även att steka ihop, beroende på hur man vill ha sin bacon eftersom kyckling lätt blir torr.)

3. Rör ihop Creme fraiche, grädde, parmesanost, thai sweet chili sås, pressa i vitlöksklyftorna och ha i kycklingfonden.

4. Lägg kycklingen och baconen i en ungsfast form, häll över blandningen ovan. (Ett tips är att skiva över 1-2 bananer över gratängen, det ska vi prova nästa gång.) Stoppa in i ugnen på 225 grader och låt gräddas i 10-15 minuter. Serveras till ris och en god sallad!




Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!