Kycklingpaj

En lite nyttigare kycklingpaj men som är lika god för det. Servera pajen med en god sallad till och någon god dressing eller sås. Vi är lite inne på det här med paj, men enligt oss så är det hur gott som helst och vi tycker om att testa lite olika fyllningar, sen så passar det lika bra till både vardagskvällar och fredagsmyset. Så ni får ha översikt med att det dyker upp pajrecept lite då och då!


4-6 portioner


Pajdeg:
Fullkorns vetemjöl 1-1½ dl
Grahamsmjöl 1-1½ dl
Kesella lätt 2 ½ dl
Margarin 2 msk

Fyllning:
Kycklingfiléer 2 st
Broccoli 200 g
Paprika 1 st
Gul lök 1 st

Äggstanning:

Ägg 3 st
Mjölk 1 dl
Kesella lätt 1 dl
Vitlöksklyftor 2 st pressade
Sambal oelek 1 tsk
Salt
Svartpeppar

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200°.
Pajdegen:
2. Blanda mjölsorterna och tillsätt sedan kesellan. Arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg och tryck sedan ut den i en pajform. Ta en gaffel och hacka lite i botten. Låt sedan pajdegen så kyld ett tag, 15 – 30 min.
3. Ta sedan ut den och förgrädda pajskalet ca 10 min i mitten av ugnen, 200°.
Fyllningen:
4. Skär kycklingfiléerna i små bitar och fräs dem i olja, krydda kycklingen efter egen smak. Hacka löken och paprikan och tillsätt sedan dem med kyckling och fräs på ett tag.
5. Skär broccolin och koka den, tillsätt sedan även den med resten av fyllningen. Ha i fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Äggstanningen:
6. Vispa samman äggen, mjölken och kesellan. Pressa sedan i vitlöken. Ha i sambal oelek. Krydda med salt och svartpeppar. Vill du ha mer smak så kan du ha i fler kryddor. T.ex. chilipulver.
7. När du känner dig nöjd med smaksättningarna så häll äggstanningen över kycklingröran i pajskalet. Strö över lite riven ost och cashewnötter.
8. Ställ sedan in pajen i ugnen ca 30 min, i mitten av ugnen, på 200°. Pajen är klar när äggstanningen har stelnat.




Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!