Bullar med mandelmassa och vaniljkräm

Underbart goda bullar som både ser och smakar väldigt gott! Ett bra alternativ till den vanliga kanelbullen. Går även snabbt att göra med hjälp av jäsmixen.






Degen:
Bagarens Jästmix Vetebröd
1 påse
vetemjöl special 14 dl
strösocker 1,75 dl
bakpulver 1 tsk
smör 200 g
mjölk 5 dl
äggulor 3 st

Fyllning:
Rumstempererat
smör 200 g 
Odense Mandelmassa 50/50 eller Odense Mandelmassa Lyx 200 g
Grön karamellfärg några droppar
Vaniljsocker 2 tsk
Strösocker ½ dl

Garnering: (Vaniljkräm)
Mjölk 4½ dl
Vaniljkräm 3 påsar

Övrigt:
Pappersformar
Smält smör

Socker


Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 230°. Blanda de torra ingredienserna, men tillsätt inte allt vetemjöl på en gång.
2. Smält smöret, tillsätt mjölken, värm till 40° och blanda med de torra ingredienserna och äggulorna.
Knåda till en elastisk deg i ca 6-7 min i maskin (2 min långsamt och därefter 4 min på medelhastighet) eller 15 min för hand, tills degen är smidig och elastisk. Den får vara lite lös, men inte kladdig.
3. Täck bunken med plast och låt jäsa i 15 min. Undertiden blandar du ihop fyllningen till en smet. Dela degen i två delar och kavla ut degen i en rektangel.
4. Bred på halva fyllningen och vik rektangeln dubbel. Skär ut 12 st remsor och lägg ihop till kransar. Gör samma sak med resten av degen.
5. Sätt i pappersformar och låt jäsa på plåt under plast i ca 20 min. Tryck ner som ett hål i bullarna och fyll dem med vaniljkrämen.
6. Baka i 230° i ca 6-8 min. Det är viktigt att du inte öppnar ugnen i onödan, eftersom värmen då
försvinner ut, det blir längre baktid och du riskerar att bullarna blir torra.
7. Låt bullarna kallna och doppa sedan dem i smält smör och socker.




Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!