Fylld kycklingfilé med potatisgratäng

En väldigt krämig potatisgratäng som serveras med en fylld kycklingfilé.







Potatisgratäng (en form)
Mjölig potatis
2 kg (t.ex. King Edward)
Mjölk (3 %) 5 dl
Vispgrädde 5 dl
Lök 1 st
Vitlöksklyftor 2 st finhackade
Salt 1 msk
Osaltat smör 50 g  

Fylld kycklingfilé
Kycklingfilé
4 st
Mozzarella 150 g
Vitlök 1 klyfta
Rödlök ½ st
Soltorkade tomater 4 st
Pesto-oliv 1 tsk
Pesto-paprika 1 tsk
Svartpeppar
Salt

Gör såhär
:
Gratängen:
1. Värm ugnen till 240 grader. Skala potatisen och skär den i centimetertjocka skivor.
2. Lägg dem i en stor kastrull med mjölk, grädde, lök, vitlök och salt. Låt koka upp och sen sjuda eller småkoka tills potatisen är nästan mjuk. Rör om ofta.
3. Smöra en form (ungefär 37 x 30 cm). Häll ner potatiskoket i den. (Vi valde att göra gratängen i portionsformar)
4. Klicka på resten av smöret och gratinera i ugnen i 15 minuter eller tills gratängen börjar bubbla och har fått fin färg. Ta ut den ur ugnen, låt stå i 10-20 minuter innan den serveras.
Fylld kycklingfilé:
5. Tina kycklingen och skär en ficka i varje filé.
6. Skär mozzarellan i små bitar och mosa dem med en gaffel. Hacka rödlöken och soltorkade tomaterna fint. Ha sedan i det och resten av ingredienserna och rör om, smaka av.
7. Fyll kyckling med röran och sätt dit en tandbetare om det behövs.
8. Stek kycklingen snabbt så att det får färg och krydda. Stoppa sedan in den i mitten av ugnen på 225 i ca 20 minuter.

Servera potatisgratängen och kycklingen med en sallad.




Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!