Jordgubb- och vitchokladtårta

En mäktig tårta som är omtyckt av dom flesta


ca 8 portioner

Ingredienser

Sockerkaksbotten
2 st

Lager 1: Vitchokladmousse
Vitchoklad 400 g
Grädde 4 dl

Lager 2: Maraboumousse
Mjölkchoklad marabou 200 g
Grädde 2 dl

Garnering: (Helt efter smak)
Grädde 2,5 dl
Jordgubbar
Riven choklad


Gör såhär:
Eftersom moussen behöver stå i kylskåpet i minst 5 timmar (vi brukar alltid låta den stå över natten.) så är det bäst att börja förbereda den i tid.
1. Ha i grädden i en kastrull och värm den (får absolut inte koka) ha sedan i den vita choladen och rör om tills allt har smält. Häll över chokladblandningen i en bunke och ställ in i kylskåpet. (Gör precis lika med maraboumoussen.)
2. Ta fram vitchokladmoussen efter x antal timmar (tills den är riktigt avkyld) och vispa med elvisp tills den blivit bra i konsistensen. Bred över tårtbottnarna. (Gör lika med maraboumoussen)
3. Lägg ihop tårtan och vispa grädden, bre över. Garnera efter smak




Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!