Jordgubb- och vitchokladtårta
En mäktig tårta som är omtyckt av dom flesta
ca 8 portioner
Ingredienser
Sockerkaksbotten 2 st
Lager 1: Vitchokladmousse
Vitchoklad 400 g
Grädde 4 dl
Lager 2: Maraboumousse
Mjölkchoklad marabou 200 g
Grädde 2 dl
Garnering: (Helt efter smak)
Grädde 2,5 dl
Jordgubbar
Riven choklad
Gör såhär:
Eftersom moussen behöver stå i kylskåpet i minst 5 timmar (vi brukar alltid låta den stå över natten.) så är det bäst att börja förbereda den i tid.
1. Ha i grädden i en kastrull och värm den (får absolut inte koka) ha sedan i den vita choladen och rör om tills allt har smält. Häll över chokladblandningen i en bunke och ställ in i kylskåpet. (Gör precis lika med maraboumoussen.)
2. Ta fram vitchokladmoussen efter x antal timmar (tills den är riktigt avkyld) och vispa med elvisp tills den blivit bra i konsistensen. Bred över tårtbottnarna. (Gör lika med maraboumoussen)
3. Lägg ihop tårtan och vispa grädden, bre över. Garnera efter smak