Köttbullar

En typiskt svennemat, som alla älskar






4 portioner
Ingredienser:
Blandfärs/nötfärs 500 gram
Ströbröd 5 msk
Vatten 1,5 dl
Gul lök ½
Ägg 1
Salt 1 tsk
Grovmald svartpeppar 1 krm
Smör 2 msk
Gör såhär:
1. Blanda vattnet och ströbrödet i en bunke, låt det stå och svälla i 10 minuter.
2. Hacka löken.
3. Blanda i alla ingerienser i ströbrödsblandningen med händerna.
4. Fukta händerna i kallvatten och forma köttbullarna efter önskad storlek.
5. Stek köttbullarna i smöret, först på hög värme så dom får en fin stekyta. Dra sedan ner värmen och stek tills dom blir helt genomstekta. Skaka stekpannan med jämna mellanrum för att vi en jämn och fin färg.
6. Servera med någon form av pasta.



Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!