Marängtårta med dumle

Att använda sig av marängbottnar istället för vanliga kan vara ett bra knep för att variera sig lite. Dom blir härligt spröda och krispiga. Men kom ihåg att göra dem samma dag eller förvara dem i en lufttät burk så de inte blir sega och tråkiga.





3 st marängbottnar (köpta eller hemgjorda)

Vitchokladmousse:
200 g vitchoklad
2 dl vispgrädde

Dumlemousse:
200 g dumle (eller 1 påse 220 g)
2 dl vispgrädde

Dekoration:
2-3 dl grädde
Noblessrutor
Rostade mandelflarn
Hackadvitchoklad
Gräddkola
Silverkulor
Blad och blomma


Gör såhär:

Man gör samma princip på båda mousserna. Börja med att värma grädden och ha i chokladen/dumlen, smält den under omrörning så det inte fastnar i botten. Låt svalna och ställ sedan in i kylskåpet. Låt den stå där under natten. (Eller ca 5 timmar.) När de har blivit lite "fastare", ta fram elvispen och vispa fluffigt. (Det kan ta ett tag innan den tjockar på sig.)

Lägg fram marängbottnarna och pensla över (block)choklad på båda sidorna. Det är för att marängen inte ska smälta när moussen och grädden läggs på. När chokladen har stelnat är det bara att bre på moussen och lägga ihop tårtan. Dekorera sedan som du vill. Jag vispade grädde med lite marsanpulver och bredde över hela tårtan, sedan tog jag rostade mandelflarn och satte på sidorna. Noblesskivor längst ut, sedan hackad vitchoklad, gräddkola och silverkulor i mitten. Avslutade med att göra en blomma i marsipan.




Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!