Morotskaka i långpanna

Lika gott på födelsedagskalaset som till kaffet, enkelt och ändå så himelskt gott!
- Därför bakar vi den i långpanna.



Skriv ut här (tryck)

Ca 25 portioner

Ingredienser

Ägg 4 st
Socker 4 dl
Smör 200 g
Rivna morötter 6 dl
Mjöl 4 dl
Bikarbonat 2 tsk
Bakpulver 2 tsk
kanel 1 tsk
Kardemumma 1 tsk


Glasyr

Philadelphiaost 200 g
Rumsvarmt smör 150 g
Florsocker 3 dl
Vaniljsocker 3-4 tsk

Gör såhär
  1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa under tiden ägg och socker pösigt,
    blanda alla torra ingredienser väl! (kan man göra i en påse för bra resultat)
  2. Rör ner smöret och det väl blandade mjölet, rör sist ner morötterna.
  3. Smörj och bröa långpannan, (Eller använd bakplåtspapper) häll i smeten.
    Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. (Beror lite på hur stor långpannan är och vilken typ av ugn du har, prova med en sticka innan du tar ut den.) Låt kakan svalna.
  4. Glasyren är det bara att blanda ihop alla ingredienser med varandra, använd en elvisp för att få en slät och fin kräm. Smaka av och ha i ytterligare vaniljsocker för mer smak. 
    Bred över kakan och skär upp den i lagomt stora rutor.
    Bara till att serveras!



Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!