Prinsesstårta med en gnutta citron
Tårtbotten:
Ägg 4
Socker 2 dl
Vetemjöl 1 dl
Potatismjöl 1 dl
Bakpulver 2 tsk
Fyllning 1:
Vaniljsås 1 dl
Grädde 1,5 dl
Vaniljsocker 1 tsk
Fyllning 2:
Grädde 2 dl
Vaniljsocker 2 tsk
Florsocker 2 msk
Citronsaften från ½ - 1 st
Garnering:
Färdigkvalad grön marsipan 1 rulle
Rosa ros 1 st
Gröna blad 3 st
Florsocker
Gör såhär:
Botten:
1. Smörj och bröa en form, ca 2½ l. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna och vänd sedan ner det i smeten. Blanda om och häll sedan ner i formen.
2. Grädda 40 min i nedre delen av ugnen, 175° grader. Stjälk upp kakan och låt svalna, skär sedan till 3 bottnar.
Fyllning 1:
3. Gör vaniljsåsen enligt förpackningen. Vispa grädden tjock, blanda ner den i krämen när den börjar tjockna. Smaksätt, låt krämen bli nästan stel. Ha över ena botten. Och lägg sedan på den andra botten.
Fyllning 2:
4. Vispa grädden och blanda ner resten av ingredienserna. Ha över ena botten, ha på mycket grädde i mitten av botten, så det blir som en kula. Lägg sedan över sista botten försiktigt, och se till att den blir som en kulle.
Garnering:
5. Ha över vanlig vispad grädde eller fyllning 1 runt så det täcker hela tårtan. Lägg sedan på den gröna marsipanen och dekorera. (Gör egen ros och blad, ha sedan över florsocker.)