Rabarber och äppelpaj

Rabarberpaj tillsammans med något äpple i tycker vi blir godare. Det blir mindre surt då och lite sötare.






4-6 portioner

Pajdeg:
Margarin 300 g
Mjöl 6½ dl
Vatten 6 msk

Fyllning:
Rabarber
Äpple 1 st
Margarin 2 msk
Socker ½-1 dl
Potatismjöl ½-1 dl


Gör såhär:
1. Blanda mjöl och margarin med en gaffel eller med händerna. Ha sedan i vattnet och blanda till en deg, låt vila i kylen minst en timme.
2. Sätt ugnen på 225°. Ta ungefär 1/3 av degen och kavla ut den och lägg i en form, ca 25 cm diametern. Förgrädda skalet i 15-20 min i mitten av ugnen.
3. Medan gör du fyllningen, börja med att skala rabarbern och äpplet och skär sedan i små bitar. Blanda i resten av ingredienserna förutom potatismjölet.
4. Ta ut pajskalet och sätt i fyllningen, stör över potatismjölet.
5. Av resten av degen så gör du långa strimlor, som du sedan lägger över pajen. Gör sedan en lång strimla och lägg runt pajens kant, och tryck sedan till försiktigt.
6. Stoppa in pajen i ugnen igen och grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min.

Servera med vaniljsås, grädde eller glass. Strö över lite florsocker innan servering.




Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!