Räkpaj
Mycket smak! God och betydligt nyttigare paj än vad de flesta andra pajer är.
4-6 portioner
Pajdeg:
Margarin 30 g
Bakpulver 1 tsk
Mjölk 1 dl
Mjöl (vete, graham, fullkorn m.m.) 3 dl
Fyllning:
Creame fraiche 2 dl
Ägg 2 st
Räkor 2-3 dl
Wokgrönsaker ca 200 g
Sambal oelek 4 tsk
Gul lök 1
Hackad dill ca 1 dl
Hackad vitlök 3 tsk
Salt
Svartpeppar
Gör såhär:
1. Blanda alla ingredienser till pajdegen, knåda smidigt, kavla sedan ut degen och lägg sedan i en smord form. Nagga med en gaffel.
2. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Hacka räckorna och wokgrönsakerna något om du vill. Lägg sedan i fyllningen i pajskalet.
3. Sätt in pajen i ugnen på 200° grader i ca 20 min i mitten av ugnen.