Hallonrutor- med kardemumma och vitchoklad

Här kommer ett recept till er som är lite av en sucker för kardemumma.
Ett bra fikabröd som inte är av det sötaste laget.



Skriv ut här! (Tryck)

ca 25 st

Ingredienser

Smör 200 g
Ägg 3 st
Socker 3 dl
Mjöl 8 dl
Bakpulver 1 msk
Finstött kardemumma 1 msk
Lättmjölk eller lättfil 4 dl
Hallon 250 g
Vitchoklad 100 g

Gör såhär
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör sedan ner smöret.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumman noga. Rör ner det i smeten.
  5. Häll i mjölken eller filen och rör den till en jämn smet.
  6. Bred ut smeten i en långpanna (ca 30x40 cm) klädd i bakplåtspapper. Strö över hallon på kakan. Grädda i NEDRE delen av ugnen i 20-25 minuter tills kakan börjar få färg. (Om bären inte är frysta kan gräddningstiden vara lite mindre.) Ta ur kakan.
  7. Hacka chokladen till lagomt stora bitar, strö över på kakan. Fortsätt grädda i ca 5 minuter till chokladen får färg UTAN att bi bränd.
    Prova med en sticka i kakan så den är torr.


Postat av: Sofie

Ser grymt gott ut :)

2011-09-17 @ 15:58:11
URL: http://sofiejonasson.devote.se
Postat av: patricia

vore as kul om ni kunde göra typ efterrätter som är typ GI eller LCHF inspererade! :)

2011-09-23 @ 13:04:38
URL: http://patriciabjorklund.blogg.se/

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!