Lax med fetaoströra

Lax i alla olika former är ett säkert kort när det gäller middagar. Här gör vi en med fyllning av fetaost och vitlök.




För att skriva ut tryck här
4 portioner

Laxfilé 4 st
Fetaost 150 g
Creme Fraiche 1,5 dl
Vitlöksklyfta 1 st
Salt
Peppar (vit)

Räkor 1 dl

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200. Ta fram laxfiléerna och se till att de är tinade innan du skär en ”skåra” i varje filé. Lägg dem i en smord och ungsäker form, salt och peppra lite.
2. Skär fetaosten i små bitar och mosa den sedan med en gaffel. Ha i creme fraichen och pressa i vitlöksklyftan. (Vill man ha mer smak av fetaosten så kan man ha i mer.) Smaka av med salt och peppar.
3. Rör om allt väl och ha sedan i röran i varje skåra på filéerna. Lägg sedan på räkorna över laxen och röran. Stoppa in i mitten av ugnen och ha den inne i cirka 15 minuter. Laxen ska vara rosa inombords och rasa isär när man skär i den.
4. Servera med sparris, rödlök och potatis (pressad). Blir det något över av fetaoströran så kan den serveras som kall sås till också, eller så gör du lite till av den.




Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!