Räkbakelse med ostkrokar
Skriv ut tryck här!
6 portioner
Formfranska 12 skirvor
Majonäs 70 g
Vispgrädde ¼ dl
Kalles kaviar 2 msk
Dill 1 msk
Gräslök 2 msk
Finhackad rödlök 2 msk
Dekoration
Creme Freish
Ostbågar
Räkor
Svart kaviar
Dill
Citron
Gör såhär:
1. Ta ut en rund cirkel med ett glas ur varje brödskiva.
2. Blanda ingredienserna till en smet. Vispa grädden hårt och blanda försiktigt i den med resten av ingridienserna. 3. Lägg räkor på hälften av brödskivorna, längst ut på varje skiva, så att inte smeten rinner ur. Fördela sedan 1/3 av smeten på hälften av skivorna. Lägg på de övriga som lock.
4. Bred sedan Creme Freish på sidorna och täck väl. Ha sedan på resten av smeten ovanpå bakelserna.
5. Låt stå och dra övertäck i kylen i ett dygn.
6. Ta ut ur kylen och rulla sedan varje bakelse i ”mosade” ostkrokar. Dekorera var och en med några räkor, lite svartkaviar, citronskiva och dillvippa.