Ryttarkaka
Fridas supergoda recept på ryttarkaka
25 portioner
(Beroende på hur stora bitar man vill ha,
kakan är väldigt mäktig och man vill gärna ha mer än en bit..)
kakan är väldigt mäktig och man vill gärna ha mer än en bit..)
Ingredienser
Ägg 4 st
Socker 6 dl
Mjöl 3 dl
Kakao 8 msk
Vaniljsocker 2 tsk
Salt 2 krm
Smör 175 g
Glasyr
Smör 75 g
Socker 2 dl
Grädde 1½ dl
Ljus sirap 1 dl
Kokos 1 påse
Kokos 1 påse
Tillagning
- Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker snabbt, häll i alla torra ingredienser och det avsvalnade smöret. Rör ihop till en jämn smet.
- Häll smeten i en långpanna klädd i bakplåtspapper. Stoppa in kakan i 200 grader (i mitten), i 15 minuter.
- Under tiden, lägg alla ingredienser till glasyren i en kastrull och låt det sjuda på spisen under omrörning i fem minuter.
- Plocka ut kakan efter 15 minuter och ha på glasyren, in i ugnen igen och grädda ytterligare 10 minuter. (Kakan har då en gyllendebrun färg.)
Postat av: Veronica Sjöberg
Vilken härlig blogg! Då fick man lite baktips till eftermiddagen ;D bra där tjejer!